„Keresztény válasz a kor kérdéseire…”

Mint ahogy méltató beszédében a főpásztor fogalmazott, a „püspöki konferencia idei díjazottjának élete és munkássága igazi keresztény válasz azokra a kérdésekre, amelyek ma társadalmunkat, de az egész világot is talán leginkább nyugtalanítják”.

Dr. Messné Dr. Mezey Klára asszonyt a családi közösség elismerése, tisztelete, a betegek, a hajléktalanok melletti szolidaritás, a kallódó gyermekek iránti szerető aggodalom jellemzi a mai napig. – Ezt jó szívvel, szeretettel anélkül tettem, hogy hálát vártam volna érte – mondta szerényen a díjátadáson a kitüntetett, akit az ünnepélyes alkalomra elkísért férje és egyik leánya is. Furcsa lehet sokak számára, hogy a keresztény ember a mai, nehézségekkel terhelt világban is a segítő szeretet erejét, fontosságát hangsúlyozza – mondta Erdő Péter. „Ha jövedelmünket, tulajdonunkat, időnket, energiánkat nem kényünk- kedvünk szerint használható vagyonnak tekintjük, hanem ráébredünk, hogy Isten letétje az nálunk arra a csekély időre, amely után majd számadás következik, akkor a felelős szeretet olyan közösséget építő és bajokon átsegítő erővé válhat, amely jel lesz a világ számára az evangélium igazsága mellett” – hangsúlyozta a bíboros.

A Szent Erzsébet rózsája-díj kilencvenöt milliméter átmérőjű bronz emlékérem, amely Pálffy Katalin szobrászművész alkotása. Előoldalán rózsát ábrázol, hátoldalán a következő felirat olvasható: „Szent Erzsébet rózsája-díj – Magyar Katolikus Püspöki Konferencia”. A díjat a konferencia a Római Katolikus Egyház Szeretetszolgálatának kezdeményezésére 1999. december 16-ai dátummal alapította. Az emlékplakett mellett a kitüntetett ebben az évben is megkapta Márk Gergely törökbálinti rózsanemesítő ajándékát, az „Árpád-házi Szent Erzsébet Emléke” nevet viselő rózsatöveket, valamint a Tőzsér István pékmester és felesége, Babi néni által sütött Szent Erzsébet-kenyeret.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .