Kerényi Lajos atya európai elismerése

Hölvényi György emlékeztetett arra, hogy Európa keresztény gyökereiből táplálkozik. A másikra figyelő szolidaritás, a helyi közösségekre épülő társadalom, a természet védelme és a szabadság eszménye egyaránt kereszténytanításból fakad. Ezen értékek megtartásáért azonban küzdeni kell, amelyhez jó példákra és minél több önálló, a közösségekért tenni képes európai polgárra van szükség.


Kerényi Lajos atya az ünnepségen arról beszélt, hogy a természetfeletti értékeket „kilopták az emberi lelkekből és a társadalomból, a megtépett, értékeitől megfosztott ember pedig nem talál válaszokat az élet nagy kérdéseire, és ebbe bele betegszik”. Hozzátette: ő eddig is mindent megtett a természetfeletti világ „visszavarázsolásáért”, s ez után még nagyobb lelkesedéssel és erővel fog majd munkálkodni.

Az Európai Parlament a 2008-ban alapított Európai Polgári Díjjal olyan kivételes személyeket ismer el, akik hozzájárulnak a kölcsönös megértés, a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat hoznak létre. A díjazottakat a származási tagállamukban rendezett díjátadó ünnepségen tüntetik ki, és meghívást kapnak a február 25–26-án Brüsszelben rendezendő találkozóra is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .