Kemény, de tisztességes küzdelem

A kora délután sorra kerülő bajnokság a helyi Szent Móric-plébániatemplomban kezdődött, ahol Veres András megyés püspök vezetésével június hónap lévén, Jézus Szíve-litániát imádkoztak a résztvevők. A litániát követően Kondákor Gyula csesztregi plébános, a rangadó házigazdája üdvözölte a ministránsokat, s röviden szólt a templom történetéről, közel nyolcszáz éves múltjáról, Szent Móricról, a templom védőszentjéről, majd a pályára invitálta a már sportra éhes játékosokat.
A szabadidőpark pályáin kezdetét vették a szabályok ismertetése és csapatsorsolások után a csoportmérkőzések, melyeket a főpásztor kezdőrúgása indított, az alkalomhoz illően, focimez felsőben.
Az A és B csoportos párhuzamos selejtezők után a helyosztók következtek. A jó hangulatú, izgalmas meccsek közben és után a szurkolóknak és a vállalkozó kedvű játékosoknak is volt lehetőségük lehűteni magukat és felfrissülni a szabadidőpark tavában. A fináléban a két csoportgyőztes, Szepetnek és Szombathely-Szalézi ministránsai küzdöttek meg egymással a bajnoki címért és a vándorkupáért, amit a tavalyi évben hagyományteremtő céllal alapított az egyházmegye.
A 18 órakor kezdődő eredményhirdetésben a főpásztor megköszönte a házigazdáknak, Nagy Norbert bírónak és segítőinek a döntő lebonyolítását, a ministránsoknak hűséges szolgálatukat, szép játékukat és plébánosaik, szüleik szurkolását, támogatását is.
S most lássuk a végeredményt: az egyházmegye idei bajnokcsapata Szepetnek (letenyei esperesi kerület) lett, ezüstérmes a Szombathely-Szaléziak (szombathelyi esperesi kerület), bronzérmes pedig Szentpéterfa (jáki esperesi kerület). A bajnokság gólkirálya Túri Dániel bázakerettyei ministráns lett hét góllal.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .