A Katolikus Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat összefogása

 

A gépet augusztus 8-án adták át a veszprémi várban található egyházmegyei karitászközpontban. Az ünnepélyes alkalomból Szijártó László veszprémi karitászigazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, a Szent László-plébániai karitászcsoport kezdeményezésére jött létre az összefogás. Ez tette lehetővé, hogy megvásárolják a csaknem félmillió forint értékű készüléket, amely jelentősen javítja majd Segesdi Sándor életminőségét.
Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi csoportjának tagja örömét fejezte ki, hogy közös erővel ismét tudtak segíteni egy rászorulónak, s egyben reményét fejezte ki, hogy még sok ilyen meghitt pillanatban lehet része. Szőke Veronika, a veszprémi Szent László-plébánia karitászcsoportjának tagja elmondta, hogy két jótékonysági koncertet is szerveztek Sándor megsegítésére, az egyiket Veszprémben, a másikat pedig Pápán. Segesdi Sándor meghatódva mondott köszönetet minden segítőnek, és családja jelenlétében nagy örömmel vette át a lélegeztetőgépet.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .