Kaput nyitottak Budapestre

Több évtizedes kihagyás után, elsősorban az öregdiákok kitartó szorgalmazására, 1997 szeptemberében ötvennégy első osztályos gyermekkel kezdte meg működését az új Ward Mária Általános Iskola, amely a 2001– 2002-es tanévben négyosztályos gimnáziummal bővült. 2007-ben az V. kerületi önkormányzat tíz évvel meghosszabbította a renddel fennálló megállapodását. E támogatásnak és egy európai uniós pályázatnak köszönhetően megújulhatott az iskola energetikai és gépészeti rendszere, s új tanári és titkársági szoba, mellékhelyiségek, öltözők, új technikaterem is épülhetett. További jelentős fejlesztésnek számított, hogy az elavult felvonó helyett korszerű, az alagsorba is lehívható lifttel gazdagodott az iskola.


Az átalakítások még nem értek véget. A rend és az iskola 2014-re újabb beruházást tervez, mely az Aula-projekt nevet viseli. Ennek célja egy modern technikai felszereltségű, egyedi építészeti megoldásokkal kialakított, többfunkciós közösségi tér létrehozása. Az udvar bővítése is elengedhetetlennek látszik, és a Nyáry Pál utca sarkán álló tornaterem helyett is ideje korszerűbbet építeni. A szimbolikus jelentésű, újonnan átadott porta mennyezetéről a wardos diákok által készített lámpaburák hirdetik, hogy a művészeti oktatásra is nagy hangsúlyt fektetnek az iskolában.

Az intézmény rászorul a támogatók segítségére – mondta Kaszap Viktória –, de bíznak abban, hogy a lelkesedés megteremti majd a forrásokat, és a nagy álom megvalósulhat. Az iskolafejlesztés akár már ezerforintos téglajegyek vásárlásával is támogatható, s az október 18-ára tervezett adománygyűjtő estre is várják mindazokat, akik szívükön viselik a Wardiskola sorsát.

Fotó: Kissimon István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .