Kapcsolatápoló bizottság a sérelmek kezelésére

Velasio De Paolis bíboros, a renddel foglalkozó pápai megbízott korábbi ígéretének megfelelően kapcsolatápoló bizottságot állított fel, amelynek két alapvető feladata van. Kapcsolatba lép azokkal, akik sérelmet szenvedtek az alapító eltévelyedései miatt, és ennek okán igényeket támasztanak a Krisztus Légiója Kongregációval szemben. Ezt követően a bizottság alapos beszámolót állít össze az esetekről, amelyet továbbít a pápai megbízotthoz, s ő ezek alapján tanácsadói segítségével eldönti, hogy az egyes esetekben hogyan járjon el a Krisztus Légiója.

 

A bizottság alapító okirata kiköti, hogy a bizottság nem foglalkozik azokkal az esetekkel, amelyek nem kötődnek Marcial Maciel személyéhez, illetve amelyek tárgyalása már folyamatban van a polgári vagy az egyházi bíróságokon. A tárgyilagos és pártatlan munka érdekében a bizottságot Mario Marchesi, a pápai megbízott egyik személyes tanácsadója vezeti.

A Krisztus Légiója kapcsolatápoló bizottságának bemutatásakor Álvaro Corcuera hangsúlyozta: a testület célja, hogy segítsen „komolyan és felelősséggel szembenézni a közelmúltban történtekkel, Marcial Maciel viselkedését és annak másokra való következményeit illetően. Szeretnénk lezárni, amennyire ez emberileg lehetséges, ezt a fejezetet, legfájóbb elemeivel, keressük a kiengesztelődést, és szeretnénk érvényre juttatni az igazságosságot és a felebaráti szeretetet.”

Krisztus Légiójának generálisa ugyanakkor arra buzdított mindenkit, hogy imáival kísérje a bizottság munkáját, hogy az Isten áldásában részesüljön, és így az érintett személyek és családjaik valódi javát szolgálja.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .