Kaland az osztályteremben

A program ismerkedős játékkal kezdődött, majd Juhász Márta tanszékvezető bemutatta az óvópedagógus és a tanító alapképzési szakokat. Személyes tapasztalatait is megemlítve a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről beszélt Dej­cző Fanni hallgató. Valkai Barbara felvételi referens a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalóiról tájékoztatta a megjelent középiskolás diákokat és szüleiket. Darázs Csenge Boglárka harmadéves óvodapedagógus hallgató az óvodai mindennapokról és gyakorlatokról, Ágoston Sára másodéves, tanító szakos hallgató az első tanítási gyakorlat élményeiről és a gyerekek visszajelzéseiről beszélt. A központi tájékoztató végén Smiglag Viktória a hallgatói önkormányzat munkájáról, rendezvényeiről és a hallgatói életről tartott prezentációt az érdeklődőknek.
A tájékoztatók után az egyetemmel rendszeresen együtt dolgozó esztergomi Játékkunyhó közreműködésével és a hallgatók vezetésével játékos foglalkozás kezdődött, Kaland az osztályteremben címmel. A szabadulószobák módszertanát követő játékokon keresztül a játékpedagógia alapjait ismerhették meg a résztvevők.
Fakultatív programként az érdeklődők bejárhatták a Vitéz János Kollégiumot, illetve részt vehettek három szabadon látogatható előadáson.
A PPKE karai nyílt napokat tartanak januárban és februárban.

Forrás és fotó: PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .