Jóváhagyták a fiatalokról szóló püspöki szinódus dokumentumát

Fotó: Vatican News

 

A tanácskozáson Lorenzo Baldis­seri bíboros, főtitkár ismertette a fiatalokkal foglalkozó őszi szinódus munkadokumentumát, amelyet a testület egyhangúlag elfogadott.  Októberben tartják a Vatikánban a XV. rendes püspöki szinódust, amelynek témája: Fiatalok, hit és hivatástisztázás. Ennek előkészületeként tanácskozott a szinódusi főtitkárság. Baldisseri bíboros ismertette a szinódusi munkadokumentumot (Instrumentum laboris), amelyet szakértők állítottak össze.
Az anyag négy forrás felhasználásával készült: egyrészt az arra jogosult szerveknek az előkészítő dokumentum zárókérdőívére adott válaszai, másrészt a fiatalok körében végzett felmérés válaszai alapján; harmadrészt a 2017 szeptemberében a fiatalok helyzetéről tartott nemzetközi szeminárium anyagából; végül pedig a március 19. és 25. között megrendezett előszinódus záródokumentuma alapján. Bal­dis­seri bíboros elmondta: az előszinóduson a világ számos országából érkező sok fiatal vett részt különböző egyházi és egyházon kívüli csoportok képviseletében.
A munkadokumentumot megvitatták az ülés résztvevői. Érdekes véleménycsere alakult ki, amelynek javaslatait és megjegyzéseit beiktatták a szövegbe, majd jóváhagyták azt.
Az ülésen szóba kerültek a püspöki szinódus szervezési kérdései is. Fabio Fabene püspök, szinódusi főtitkárhelyettes tájékoztatóját gyümölcsöző eszmecsere követte.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .