Jó példával – két keréken

A második napon délelőtt újabb és újabb motorosok érkeztek, akiknek első útjuk ugyancsak a kápolnába vezetett. Rimóczi Béla, a Motorosok a Motorosokért Egyesület képviselője hozzájuk szólva elmondta: „A motorosok számára különösen fontos ez a szent hely, hiszen nekünk, motorosoknak védelmezőnk Szűz Mária, akihez oltalomért fordulhatunk.
A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt: örömmel tölti el a szervezőket, hogy vannak imádságos lelkületű motorosok, akik tiszteletüket teszik a szent helyen, akik meghallották az üzenetet: Jó példával élni két keréken! Délután kerekasztal-beszélgetés következett az ősi magyar Mária-tisztelet megőrzésének lehetőségeiről a mindennapokban.
Az ünnepi szentmisét Kádár István apát-kanonok vezetésével Dóbiás Zalán kókai és Novák József csábi plébános mutatta be. A homíliában az égi Édesanya tiszteletéről és az egymás iránti figyelem fontosságáról beszélt Kádár István. Különös jelentősége van ez utóbbinak az utakon, ahol a figyelmetlenség, az agresszivitás emberéleteket olthat ki.
A mise keretében került sor a motorok, valamint tulajdonosaik megáldására, illetve a védelmezőjük tiszteletére állítandó szobor talapzatának megáldására.
A szentmisét zenés programok követték, majd közös imádság zárta a zarándoklatot. A szervezők azzal búcsúztak a résztvevőktől, hogy jövőre ugyanitt találkoznak, s addig se feledjék jelmondatukat: Jó példával élni két keréken!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .