Jelentkezzen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra!

A résztvevők a rendezvény honlapján (http://iec2020.hu) keresztül regisztrálhatnak a többségében ingyenes eseményekre. Az ingyenes regisztráció amiatt fontos, hogy a névre szóló helyekhez biztosan hozzájussanak a részt venni vágyók.
Ajánlott, hogy az érdeklődők minél hamarabb létrehozzák saját fiókjukat a NEK online regisztrációs felületén. Ez nem jár semmilyen elköteleződéssel, ingyenes, és lehetővé teszi, hogy az érdeklődők minden lényeges információról időben értesülhessenek. Fiókot nyitni egyénileg és csoportosan lehetséges, világi és klerikus személyeknek egyaránt.
Azért is tanácsos mielőbb regisztrálni az online felületen, mert az érdeklődők a regisztrációs rendszeren keresztül tájékozódhatnak az utazási lehetőségekről (például a 90%-os MÁV-kedvezményről), a szállás- és étkezésfoglalás, illetve -igénylés lehetőségéről. A plébániai, közösségi, iskolai csoportok számára, amelyek 2020. május 31-éig jelzik igényüket, hogy különbuszt vagy különvonaton helybiztosítást kérnek, a kongresszust szervező NEK Titkárság a MÁV-val, a GYSEV-vel és a Volánbusszal kapcsolatba lépve térítésmentesen megszervezi az utazást, így a költség nem terheli ezeknek a csoportoknak a tagjait.

A kongresszus programjai közül kiemelkedik

• a nyitó szentmise, elsőáldozással a Puskás Ferenc Stadionban (szeptember 13.,
vasárnap 15.00)
• a ForrásPont ifjúsági est a Papp László Sportarénában (szeptember 18., péntek)
• a magyar szentmise a Kossuth téren, valamint utána az eucharisztikus gyertyás
körmenet a Hősök teréig (szeptember 19., szombat 17.00)
• a záró szentmise a Hősök terén (szeptember 20., vasárnap 11.00)
Ezek a programok természetesen ingyenesek, és már megnyílt a lehetőség a helybiztosításra. A Puskás Ferenc Stadionban minden résztvevőnek helyre szóló jegye lesz. A Kossuth téri, valamint a Hősök terén tartandó szentmise esetében az ingyenes jegyek igénylői a szektorok feltöltésénél elsőbbséget élveznek majd, de ezen a két szentmisén regisztráció nélkül is van lehetőség a részvételre.
A háromnapos Teológiai Szimpóziumra (szeptember 10–12., Esztergom), amely megelőzi a kongresszust, és a Hungexpón tartott ötnapos konferenciára (szeptember 14–18., Budapest) – vagy, ahogy sokan hívják, az „ötnapos lelkigyakorlatra” – is megvásárolhatók már a kedvező árú belépők. Az érdeklődők a NEK honlapján már megtalálhatják a szimpózium és a konferencia programját is, megismerhetik a világ minden tájáról érkező vendég előadókat. A sokakat érintő, általánosan felmerülő kérdésekre a „Gyakran ismételt kérdések” (GYIK) menüpontban válaszolnak a szervezők.

A regisztrációs felület használatát hamarosan a NEK honlapján kisfilmben is
részletesen bemutatják. Azok az érdeklődők, akiknek nincs online hozzáférésük,
e-mail-fiókjuk, a kongresszus honlapjáról letölthető és postai úton elküldhető
jelentkezési lapon is regisztrálhatnak.
A NEK Titkárság mindenkit kér a minél előbbi jelentkezésre,
mert így a szervezők munkáját segítik.
A kongresszus szervezéséről és az önkéntesség lehetőségeiről
naprakész információkhoz juthatnak az érdeklődők,
ha a www.iec2020.hu honlapunkon feliratkoznak a NEK hírlevelére.
A kongresszus közösségébe virtuálisan is be lehet kapcsolódni
a NEK Facebook- és Instagram-oldalain keresztül.

Honduras apostoli nunciusává nevezték ki Pintér Gábort
Ferenc pápa november 12-én Pintér Gábor velebusdói címzetes érseket, a Belarusz (Fehérorosz) Köztársaság apostoli nunciusát a közép-amerikai Honduras apostoli nunciusává nevezte ki.
Pintér Gábor 1964. március 9-én született Kunszentmártonban. 1988. június 11-én szentelték pappá, teológiai doktorátust szerzett.
1996. július 1-jén lépett a Szentszék diplomáciai szolgálatába. Az elmúlt két évtizedben Haitin, Bolíviában, Skandináviában, Franciaországban, a Fülöp-szigeteken és Ausztriában teljesített szolgálatot. 2016. május 13-án Ferenc pápa Belarusz apostoli nunciusává nevezte ki és érseki rangra emelte, a velebusdói címzetes érseki címet adományozva neki. 2016. július 15-én szentelték püspökké Vácott.
Ferenc pápa november 12-ei kinevezése alapján a jövőben Honduras apostoli nunciusaként szolgál. Pintér Gábor a magyar mellett olaszul, angolul, németül, spanyolul, franciául, oroszul, svédül és haiti kreol nyelven beszél.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .