Javul a magyar orvosok által szétválasztott sziámi ikrek állapota

Fotó: Sanjida Kamal

 

Rukaja, az ikerpár másik tagja változatlanul altatásban van, légzéstámogatást kap, de már önállóan is lélegzik. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint harminc órás koponya- és agyszétválasztás. „A pozitív fejleményeket az elkötelezett szakmai és tudományos munkának, illetve a kapott lelki támogatásnak köszönhetjük. Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség. Továbbra is hálásak vagyunk mindenkinek, aki drukkol és imádkozik az ikrekért” – olvasható a közleményben. Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtét után az orvosok egy része Bangladesben maradt, további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására.
Az alapítvány létrehozói – Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője, valamint Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész –, illetve az anesz­tezio­lógiai team vezetője, Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában.

* * *

A műtét sikeréért többek között a július 28-án délelőtt a budapesti Szabadság hídon megtartott szentmise résztvevői is imádkoztak Csókay András kérésére. A katolikus idegsebész augusztus 6-án szerkesztőségünkhöz is eljutattott üzenetében azt írta, hálásak az eddigi imatámogatásért, és újra kérik olvasóinkat, hogy további fohászaikkal segítsék az ikrek fölépülését a rendkívül nehéz és megterhelő műtét után, valamint az élethez szükséges szervi funkciók mielőbbi javulását. A legfőbb támasz az imádkozó emberek sokasága: ők közvetítik imáikkal Jézus és a Szűzanya segítségét.
Mivel a műtétsorozat óriási anyagi terhet jelent a kis közhasznú alapítvány karitatív orvoscsoportjának, szeretettel fogadják az adományokat. További részletek a Cselekves.org honlapon olvashatók.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .