A játék öröme mindenkié

 

A máltai szeretetszolgálat szemlélete szerint az önfeledt játék öröme minden gyermeknek jár. A szervezet az ország több száz településén egész évben lehetőséget teremt a rászoruló gyermekeknek a játékra, a kikapcsolódásra. Emellett a máltai intézmények, az ország harmincegy legszegényebb járásában működő „Gyerekesély” program munkatársai és a szervezet önkéntes csoportjai változatos programokkal tették emlékezetessé a családok számára a gyermeknapot.
A szeretetszolgálat mozgó játszóterei a gyermeknaphoz kapcsolódva két hét alatt hatvan településen közel háromezer gyermek fejlesztő kikapcsolódásához járultak hozzá.
A játékokkal felszerelt mikrobuszok általában két-, illetve háromfős személyzettel, szakképzett pedagógusokkal látogatták az ország elszigetelt településeit, azokat a helyeket, ahol a gyerekeknek sok esetben szinte semmilyen játékkal kapcsolatos élményük nincs. A kicsik körében a felfújható ugrálóvár a legnépszerűbb, de a szakemberek olyan, eszközöket alig igénylő, közösségfejlesztő játékokat is tanítottak a családoknak, amelyeket a mozgó játszótér távozása után is játszhatnak.
A nagyvárosok lakótelepein működő máltai játszóterek családi napot szerveztek a gyermeknaphoz közeli hétvégéken. A játszótereken felállított fedett játszószobában, illetve a helyi közösségi terekben a szakemberek és az önkéntesek kézműves foglalkozással, társasjátékkal, vetélkedőkkel, zenés műsorokkal várták a családokat.
A fővárosi Szatmár utcai Befogadás Háza Zuglói Családok Átmeneti Otthona, amely átlagosan nyolcvan gyermekről és családtagjaikról gon­doskodik, az intézmény mellett található játszótérrel együtt egész napos programmal készült.
Saját rendezvényei mellett a karitatív szervezet a városi gyermeknapi programokban is közreműködött. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyermeknapi eseményeinek szervezésében és lebonyolításában az intézmények munkatársain kívül több száz önkéntes vett részt, köztük az iskolai közösségi szolgálatukat teljesítő középiskolás diákok is.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .