Isten ajándékai egymásnak

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

 

A Szombathelyi Egyházmegye leendő megyéspüspöke, Székely János is köszöntötte a 448 évfordulós házaspárt. Sokan közülük ebben a templomban kötöttek házasságot, ahogyan Gyuk Mihály és felesége is, akik éppen ötven évvel ezelőtt mondták ki az oltár előtt a boldogító igent. Seregély István eskette őket akkor még káplánként.
A szentmisét Székely János kinevezett szombathelyi megyéspüspök mutatta be a híveket elkísérő papsággal. A liturgia kezdetén Császár István egyházmegyei kormányzó köszöntötte a kinevezett főpásztort, majd a jelenlévők tapssal üdvözölték őt.
A mai nap a köszönetről szól: egymásnak és Istennek – mondta szentbeszédében Székely János. – Örülnék, ha szavakkal és gesztusokkal is kifejeznék, mennyi mindenért hálásak egymásnak. A Biblia arra tanít minket, hogy Isten a szeretet. A világ ebből a szeretetből lett. Isten arra teremtett minket, hogy megtanuljunk szeretni, megtanuljuk odaadni az életünket. Szent Pál apostol szerint a házasság nagy titok, Isten szeretetének elrejtett, az emberek által nem mindig felismert titkát hordozza, amely ott rejtezik a világ mögött, és amely Jézus keresztjében tárult fel. Ennek a titoknak a gyümölcse a házasság. A házaspárok szeretetében Isten szeretete visszhangzik. A férj és a feleség a teremtő Isten ajándékai egymás számára.
A homília után a házaspárok megerősítették az esküvőn tett fogadalmukat, majd Székely János megáldotta a jubilánsokat. A párok emléklapot kaptak az évforduló alkalmából. Az ünneplést az egyházmegyei könyvtár és látogatóközpont megtekintése, a székesegyházi kilátóban tett látogatás, valamint beszélgetések zárták.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .