Ismét választunk

Persze az Európai Unió nem tökéletes. Nem tud minden ország problémáira azonnal megoldást találni. Van, ahol a bevándorlók helyzete megoldatlan. Másutt a válság kezelésével kapcsolatban késlekedett a közösség, rossz tanácsokat adott, vagy nem sikerült meghatároznia, hol húzódik a határvonal a tagállami és közösségi hatáskör között. De ne üljünk fel azoknak, akik az Uniótól való elszakadásban látják fejlődésünk forrását. Fogalmuk sincs, milyen tragédiát okozna ez, ha bekövetkezne.


Szívleljük meg az Európai Unió püspöki konferenciái bizottságának még márciusban kiadott felhívását, amely a május 25-i választást kívánja előkészíteni.
Mivel a válság „szegénységhullámot teremtett, amely miatt sok fiatal reményvesztetté vált”, a püspökök arra kérnek mindenkit, hogy ne adja fel az európai gondolatot. Arra buzdítják a választókat, hogy vegyenek részt az európai parlamenti választásokon, a jelölteknek pedig azt ajánlják, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a leginkább kiszolgáltatottakra. A püspökök úgy ítélik meg, hogy az emberi életet meg kell védeni a fogantatástól a természetes halálig, s hasonlóképp a családot is. Ki kell állni a vasárnapi munkaszünet és a vallásszabadság mellett is. Idős honfitársaink ellátásának minőségéért is szót emeltek.

Ezért kell május 25-én keresztény felelősséggel szavaznunk.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .