Ismét útra kel a vándorbölcső

 

Az emlékezést tett követte. Az asztalosmester megtervezte, majd erős tölgyfából elkészítette azt az új „aranyos kis zömök, tömzsi bölcsőt”, amelyet nyomban felajánlott a mozgalomhoz kötődő családoknak. Vándoroljon csak az országban, hirdesse az új élet tiszteletét, adjon nyugalmat az aranyos kis zömök, tömzsi gyermekeknek, szeretetet, örömöt a családoknak…
Az interneten terjedő kezdeményezésre bármelyik kisbabát váró család jelentkezhetett, s a jelentkezők közül sorsolással választották ki azt az újszülöttet, aki világrajövetele után addig lehet a bölcső lakója, amíg ki nem növi azt.


A vándorbölcső első lakója, Máté Levente után Fekete Szebasztián győri kisfiú költözött a „ringó ágyba”. Ahogy a nádon ringó fészekben pihenő nádirigót, úgy a kisfiát is mindig a bölcső lágy ringása süllyesztette nyugodt és mély álomba – idézi fel a nappalok és éjszakák hangulatát Fekete Gyimesi Barbara, a már négy hónapos, nyolc kilogrammos és hatvannyolc centiméter hosszú Szebasztián édesanyja. Vándorútja során másodikként került a bölcső a győri családhoz. Az anyukát mindig jó érzés töltötte el, amikor látta, hogy szépen és békésen alszik benne gyermeke. Az elmúlt hónapokra visszagondolva úgy érzi, hogy kisfia nyugodt alvása, amelyet a ringó ágynak köszönhettek, az ő életét is megkönnyítette. Felidézi a meghitt pillanatokat, amikor ringatás közben a bölcső fölé hajolva összeakadt tekintete a kisfia pillantásával. Ilyenkor a megnyugvás öröme töltötte el szívét. Most, hogy Szebasztián megnőtt, rossz lesz megválni a „ringó ágytól” – mondja Barbara. Ugyanakkor jó érzéssel gondol arra, hogy a bölcső most egy másik család életébe visz majd olyan sok örömet, mint annak idején az övékbe.

 

A vándorbölcső decemberi sorsolásán kiderült, hogy a jelentkezők közül Homolyáné Csete Zsófia családjának kedvezett a szerencse. Ők a hároméves kislányuk – a kiskirálylány – mellé januárra várják az első királyfi érkezését. Az Észak-Magyarországról származó házaspár fiatal házasként Budapesten kezdte közös életét. Az édesanya, Zsófia elmondása szerint kislányukkal – a néhány nehezebb pillanat mellett – sok-sok örömteli órát éltek át már eddig is. Páratlan élmény volt látniuk, ahogy a rájuk bízott pici baba cseperedik, gyarapodik, ahogy kinyílik körülötte a világ, s egyszer csak azt vették észre, hogy a szülei nélkül mozdulni sem tudó kis „batyuból” éneklő, szavaló, miértre miértet halmozó nagylány lett…

Kisfiuk januári érkezését a szűk család mellett a tágabb rokonság is izgatottan várja. Örülnek, hogy a vándorbölcső következő lakója az új családtagjuk lehet.

 

Felhívás

A vándorbölcső népszerűségén felbuzdulva a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom és az első bölcsőt készítő Ágymester Manufaktúra felhívja a falvak, városok, figyelmét, hogy 2013-ban készítsék el a lakóhelyükre jellemző motívumokkal díszített és a tájegységükön honos fából ácsolt saját vándorbölcsőjüket. Ezzel a nemes gesztussal is segítsék elő minél több, tervezett gyermek megszületését!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .