Iskolásokat segít a karitász

A nehéz anyagi körülmények között élők számára komoly terhet jelent a gyerekek beiskolázása. Az iskolai eszközök beszerzése miatt sok család kerül szorult helyzetbe. A karitász célja, hogy augusztus-szeptember hónapokban megkönnyítse az iskolatáska, tornacipő, tanszerek – tolltartó, ceruzák és más taneszközök – beszerzését, s ezzel is segítse a családokat a mindennapi nehézségek leküzdésében.

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász huszonnégy településen több mint háromszáz diákot támogat az iskolakezdésben, mintegy kétmillió forint értékben.


Az adományokat több településen az iskolásokat vendégül látó rendezvény keretében adták át a rászorulóknak a karitász vezetői és önkéntesei, így személyes szeretetüket is közvetíthették a családoknak.

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász szervezésében tanévkezdő vendégséget tartottak a helyi gyermekeknek szeptember 5-én Veszprémben. A Szaléziánumban megrendezett eseményen, amelyen iskolások adtak zenés műsort, Márfi Gyula érsek, Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Zagyva Richárd, a veszprémi karitász igazgatója adta át a családoknak a beiskolázási ajándékutalványokat és a tanszereket. A rendezvény alatt ingyenes könyv- és ruhabörze is volt, amely szintén a családokat hivatott segíteni.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .