Iskolai tornacsarnok épül Kőszegen

Az intézménybe járó több mint ötszáz gyermek számára kicsinek bizonyult az iskola tornacsarnoka, ezért a fejlesztés mellett döntött az iskola vezetése. A tervek szerint egy év alatt új tornacsarnokot építenek a jelenlegi helyére, és az épületben tantermek is helyet kapnak majd. Több mint egymilliárd forintba kerül a beruházás, amelyet a magyar kormány kilencszázmillió forinttal támogat.
Az épület Boldog Pier Giorgio Frassati nevét viseli majd, aki követésre méltó példa a fiatalok számára. Frassati természetjáró, a torinói műszaki egyetem hallgatója, s emellett a domonkos har­mad­rend tagja volt. Példája azt bizonyítja, hogy a szentség bárkinek, bármely életkorban lehetséges, a háttértől és a körülményektől függetlenül. A nagy tréfacsináló hírében álló Fras­sati vonzotta társait vidámságával és intenzív lelki életével. Különös figyelemmel fordult a szegények és a szenvedők felé. Egy beteglátogatás alkalmával fertőződött meg a betegséggel, amely huszonnégy éves korában a halálát okozta.
Székely János megyéspüspök az alapkőletételen mondott beszédében hangsúlyozta: fontos, hogy a lélek mellett a testre is figyelmet fordítsunk. Példaként Szent II. János Pál pápát állította a fiatalok elé, aki sokat síelt, és szeretett túrázni.
Soltész Miklós egyházi, nem­zetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is köszöntötte az egy­be­gyűlteket.
A köszöntők és Székely János áldása után az intézmény udvarán elhelyezték az új tornacsarnok alapkövét.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .