Irakban romlik a keresztények helyzete

Fotó: Saintadday.com

A misszionárius elmondta: Irak északi részén járva azt tapasztalta, hogy a helyi keresztényeknek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyett most a síita muszlimok fenyegetőzéseitől kell tartaniuk. Az észak-iraki keresztények és a jazidiak továbbra sem érezhetik magukat biztonságban, ezenkívül munkalehetőséghez sem jutnak – fejtette ki a misszionárius. Közölte: az elmenekült keresztények lényegében nem tértek vissza a szülőföldjükre.
„Az iraki keresztények számára a legnagyobb kihívást ma ugyanaz jelenti, mint 2003-ban: a biztonság. Az iraki alkotmány értelmében másodrendű állampolgárok, de ez így van lényegében minden muszlim országban” – fogalmazott Benedict Kiely. Hozzátette: Észak-Irakban a keresztények beszorultak a szunnita és a síita muszlimok konfliktusába. Az amerikai pap szerint Irakban új fenyegetést jelent Irán növekvő befolyása és a síita milíciáknak nyújtott támogatása.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .