Innen-onnan

A Boko Haram mozgalom, amely a nyugati oktatást bűnnek tekinti, az afrikai ország északi részein nehézségeket okoz a lakosságnak és erőszakot alkalmaz. A főpásztorok megerősítik, hogy az iszlám az Al-Azharból a tudás világosságát hordozta évszázadokon keresztül és kikövezte az utat az európai reneszánsz és felvilágosodás számára. Elítélnek minden olyan vallási mozgalmat, amely felforgatja a haladást, amelyet az oktatás és a technológia terén elértek Nigériában, ugyanakkor figyelmen kívül hagyja a törvényt és a rendet. Továbbá elítélik a vallási fanatizmust, amely lerombolja a nemzeti békét és stabilitást. Felszólítják a kormányt, hogy tegyen sürgős lépéseket a vallási militarizmus megfékezésére, amelyet a Boko Haram szekta terjeszt.

Négy új püspök Vietnamban

XVI. Benedek pápa július 25-én négy új püspököt nevezett ki Vietnamba. A jelek szerint enyhül és javul a délkelet-ázsiai kommunista ország és a Vatikán közötti viszony. Az ország nyolcvanmilliós lakosságából tizenegymillió katolikus huszonöt egyházmegyében, mintegy negyven püspökkel. Évek óta folynak a tárgyalások a diplomáciai kapcsolatok helyreállításáról. Hírek szerint Nguyen Minh Triet államelnök decemberben felkeresi a pápát, és meg is hívja a tonkini és kokinkínai apostoli vikariátusok 350. évfordulójára.

Csillagénekesek afrikai menhelye

Michael Spindelegger osztrák külügyminiszter július végi afrikai útján Uganda Kam-pala fővárosában gyermekek menhelyét kereste fel. Az osztrák csillagénekes mozgalom által is támogatott menhely utcagyerekek számára ruhát, élelmet, gyógyszert oszt.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,

valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .