Innen-onnan

 

William Shomali, a jeruzsálemi latin patriarchátus segédpüspöke nyilatkozott a tárgyalások kritikus pontjairól. Elsőként az elfoglalt területekről való kivonulást emelte ki, Izraelnek ugyanis nem terve ezeknek a területeknek a teljes elhagyása. A második pont Jeruzsálem, amelyet Izrael kizárólagos fővárosának tekint. Amennyiben elfogadja megosztását, és az óvárost a palesztinoknak adja, minden rendben lesz. Ha nem, nagy probléma lehet – állapította meg a jeruzsálemi katolikus főpásztor. Hangsúlyozta, hogy a keresztények régóta imádkoznak a tárgyalások újrafelvételéért, ezért örülnek a hírnek. Ám kétségek is élnek eredményes kimenetelükre vonatkozóan, hiszen már sokadik alkalommal kezdik újra a megbeszéléseket. A siker attól függ, hogy az amerikaiak mekkora nyomást képesek gyakorolni a két félre, különösen Izraelre.

További politikai foglyok szabadulása Kubában

A havannai érsekség augusztus 24-én közölte, hogy a hatóságok további hat politikai foglyot engednek szabadon, és engedélyezik Spanyolországba történő kiutazásukat. Ezzel huszonhatra emelkedik a szabadult politikai foglyok száma. Raúl Castro államelnök 2003 óta már ötvenkét politikai fogoly szabadságát adta vissza. (KNA)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .