Innen-onnan

Szent Ágoston népszerűsége

Évente mintegy háromszáz tudományos munka jelenik meg róla történészek, filozófusok, pszichológusok, irodalomtörténészek és természetesen teológusok tollából. Cornelius Mayer, a würzburgi Szent Ágoston Tanulmányi Központ vezetője szerint interneten is egyre intenzívebb érdeklődés mutatkozik az egyházatya iránt. A német nyelvű www.augustinus.de honlapot naponta átlag ezren keresik fel. Szent Ágoston ma is élő hatással van az európai művelődésre. (CiG)

Kismartoni püspökszentelés

Burgenland új főpásztorát, Aegidius Zsifkovicsot Christoph Schönborn bíboros érsek Paul Iby eddigi eisenstadti püspökkel és Josip Bozanic zágrábi bíboros érsekkel szeptember 25-én szentelte püspökké. A szentelésen Erdő Péter bíboros prímás, a CCEE és a magyar püspöki konferencia elnöke, további három bíboros, ötvennégy püspök és több mint kétszáz pap vett részt. Két szövetségi miniszter és az egész tartományi kormány is jelen volt. (KAP)

Észak-Írország 2012-re várja a Szentatyát

Martin McGuinness miniszterelnök-helyettes szeptember 22-én egy parlamenti bizottság előtt bejelentette: Észak-Írország meghívta XVI. Benedek pápát. Nagy-britanniai látogatása során ugyanis nem juthatott el az országba. (AFP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .