Innen-onnan

Rekordszámú brit katolizál

Idén húsvétkor négyezer-hétszáz felnőtt lesz a katolikus egyház tagja. Közülük kilencszáz hívő és hatvanegy pap az anglikán egyházból lép át, a többiek most veszik fel a keresztség szentségét. (KAP)

Beiktatták Port-Au-Prince új érsekét

„Ahogy telik az idő, egyre inkább érezzük, hogy sorsunkat saját kezünkbe kell vennünk ahelyett, hogy a külföldi segítségre várunk” – mondta Guire Poulard, Port-au-Prince új érseke a napokban történt beiktatásának alkalmával. Az 1942-ben született Poulard érsek elődje, Serge Miot a földrengés áldozata lett. (VR)

Elefántcsontpart drámai helyzete

Az afrikai országban november óta dúl a polgárháború, amely eddig mintegy ötszáz ember halálát okozta. A menekültek száma ötszázezer. A szentatya a március 30-i fogadáson Elefántcsontpart érdekében emelte fel a szavát, és a párbeszéd megkezdését szorgalmazta. Bejelentette: az országba küldi Peter Turkson bíborost, a Iustitia et Pax Pápai Tanács elnökét, hogy megbékélésre bátorítsa a szemben álló feleket. (VR)

Nigériai választások

Afrika legnépesebb országában, a félig keresztény, félig muzulmán Nigériában április elején 73 millió szavazópolgár részvételével parlamenti, szenátusi választásokat tartottak és tartományi kormányzókat választottak. A harminchat szövetségi államban korrupció és terror jellemezte a választási kampányt. A lakosságnak mintegy hetven százaléka szegénységben él. (KNA)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .