Ingyenes telefonos alkalmazással is elérhető a piarista evangéliumoskönyv

A piaristák két évvel ezelőtt azért indították útjára ezt az újszerű kiadványt, hogy a fiatalokat a Jézus szavain elmélkedő életre hívják. Ezzel is szeretnék segíteni őket személyes imádságukban, istenkapcsolatuk fejlődésében. Remélik, hogy praktikus és tetszetős eszközt adnak a kezükbe az evangélium imádságos olvasásához.
Az utóbbi évtizedekben a pápák is egyértelműen kijelentették, hogy a mai fiataloknak elsősorban Jézusra, az ő személyes barátságára van szükségük, mi pedig akkor adjuk nekik a legtöbbet, ha Jézust adjuk nekik. A szerzetesrend immár nemcsak a nyomtatott könyvvel, hanem az applikációval is ezt a célt szeretné szolgálni. „Hisszük, hogy a keresztény élet lényege Krisztus követése. Abban szeretnénk segíteni a fiatalokat, hogy Jézus tanítványai és hiteles tanúi lehessenek. Arra a mindennapos kalandra hívjuk őket, hogy mindnyájan hallgassuk Jézus szavait, lessük mozdulatait, megfejtsük és magunkévá tegyük logikáját, életfelfogását, istenkapcsolatát, az emberekkel való bánásmódját” – szerepel az alkalmazás sajtóanyagában.
Pedro Aguado piarista rendfőnök ezt írja: „A hit és Jézus követése nem elméleti dolgok, hanem lelkünk mélyén, az életünkben gyökereznek. Valósággá kell válniuk életmódunkban, állásfoglalásainkban, döntéseinkben. Ezért van szükségünk az evangélium olvasására és a vele való imádkozásra. A napról napra történő olvasás úgy jár majd át minket, mint az eső, mely átnedvesíti és termékennyé teszi a földet.”
Az új, ingyenesen letölthető Emmausz applikációban megtalálható az év minden napjának evangéliuma a Katolikus Egyház liturgikus naptára és a piarista rend saját naptára szerint, vasárnapokon és a főbb ünnepna­pokon pedig a mise valamennyi olvasmánya. Minden naphoz egy rövid, gondolatindító elmélkedés is készült. Az evangéliumok és elmélkedések egy hétre előre kereshetők. Megtalálható az applikációban egy folyamatosan bővülő imagyűjtemény, sőt, a következő hónapokban újabb fejlesztések és bővítmények is várhatók.
„Hisszük, hogy Jézus mellénk szegődött, együtt jár velünk, meghallgat minket, és szól hozzánk. Az Emmausz is segítség lehet abban, hogy Jézussal legyünk mindennap” – írják az applikáció készítői.
Az alkalmazás a különféle operációs rendszerekre az alábbi linkeken tölthető le:

Android: https://play.google.com/store/apps/ details?id=hu.piarista.emmausz
IOS: https://apps.apple.com/us/app/emmausz/id 1469035966?ls=1
Az Emmausz piarista evangéliumoskönyv továbbra is megvásárolható a rend ajándékboltjában.

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .