Immunerősítő kasvirág

Magassága folytán érdemes kerítés mellé ültetni, vagy olyan helyre, ahol takarófunkciót is elláthat: például kerti sufni vagy komposztáló elé, köré.
A farmakológiai (gyógyszerkutatói) szakirodalom szerint a föld alatt fejlődő vaskos gyökértörzsben olyan baktérium- és vírusölő vegyületek vannak, amelyeknek nincs mellékhatásuk. Ezen erényeken túlmenően a növény erősíti a legyengült emberi szervezet immunrendszerét. A gyökérből nyert kivonatot patikákban és gyógynövényszaküzletekben árusítják.


Kora tavasszal vessük el az apró magokat palántafölddel megtöltött cserépbe egy-két milliméter mélyre, és csíráztassuk a lakásban, ablakpárkányon vagy más világos helyen. Naponta permetezzük langyos vízzel a földet, hogy ki ne száradjon. Amint a palánták elérték a tíztizenöt centiméteres magasságot, ültessük ki azokat a kert napos részébe.

Ám mielőtt a kasvirágpalánták kikerülnének a szabadba, készítsük elő a talajt. Ez abból áll, hogy alaposan felásunk és elgereblyézünk egy néhány négyzetméternyi területet. Ezután ültetőfával harmincszor harminc centiméteres tőtávolságban lyukakat fúrunk a földbe, majd ezekbe belehelyezzük a palántákat.

Ősszel, miután elhervadtak a virágok, és a lomb is elszáradt, tövig vágjuk vissza a növényeket. Ha jövőre dús virágzást akarunk látni (márpedig miért ne akarnánk?), akkor a tövek köré szórjunk zsákban kapható, érett trágyát.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .