Imával az üldözött keresztényekért

Ma a világon mintegy százmillió keresztény szenved üldözést vallása miatt, az ellenük irányuló támadások pedig immáron tragikus méreteket öltenek. Naponta átlagosan kétszázhetven keresztény szenved vértanúságot. Megdöbbentő, hogy az elmúlt években a vallási hovatartozásuk miatt meggyilkolt emberek hetven százaléka keresztény volt. A keresztényellenes megnyilvánulások főként Afrikában, Ázsiában, Indiában és az arab országokban jellemzőek, ahol a keresztények kisebbségben élnek. A modern kori keresztényüldözés azonban minden földrészen létezik, különböző formában és eltérő eszközökkel.


Imával az üldözött keresztényekért

Istenünk, értünk szenvedő Szent Fiad így tanított minket: „Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazudozva minden rosszat rátok fognak. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben jutalmatok.” Kérünk, emlékezz meg keresztény testvéreinkről, akik Indiában vagy bárhol a világban nevedért üldözést szenvednek. Adj nekik erőt a megpróbáltatásokban, vigasztalást a szorongattatásban és békét hitük megvallásához. Kérünk, add meg üldözött testvéreinknek, hogy tanúságtételükben szilárdan kitartsanak, és folytonos békében élhessenek.

Istenünk, te azt is tudod, mennyi megpróbáltatás éri nemzetünket erkölcsi, szellemi és anyagi téren egyaránt. Kérünk, adj megtérést a népünknek, erőt a nehézségek elviseléséhez, hűséget keresztény gyökereinkhez. Add, hogy békében és felebaráti szeretetben élhessünk egymással és a körülöttünk élő népekkel, Krisztus, a mi Urunk által. Ámen

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .