Imaóra keresztény mártírokért

A keresztényüldözés, a háborúk, a terrorizmus és az igazságtalanság körülményei között sem önmagukat, hanem másokat akartak megmenteni. Az elmúlt években megemlékeztünk – többek között – a Taizében meggyilkolt Roger Schützről; a törökországi Trabzonban megölt Andrea Santoro atyáról; a Budapesten meggyilkolt Andorka Eszter evangélikus lelkésznőről és a Cibakházán megölt Szarvas András plébánosról, a Líbiában az Iszlám Állam által kivégzett kopt mártírokról; a Saint Étienne-ben, saját templomában meggyilkolt Jacques Hammel atyáról.
Az imádságot Bíró László katolikus püspök, katonai ordi­ná­rius vezeti. Imádsággal FabinyTamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök püspöke szolgál, valamint ortodox és más protestáns résztvevők. Helyszín: Kis­bol­dog­asszony- (Egyetemi) templom, 1053 Budapest, Papnövelde u. 5–7.
Időpont: 2018. március 28., nagyszerda, 19 óra
A közösség nagyvárosi keresztutat is tart, ahol korunk drámáira, megannyi golgotára emlékezik. Találkozó: március 30., nagypéntek, 18 óra, az Assisi Szent Ferenc-templom előtt, Budapest IX., Bakáts tér. (A keresztút vége körülbelül 19.30 órakor várható, a Kaniziusz Szent Péter-templomban, Budapest IX., Gát utca 2–4., ahol virrasztás lesz a szent sírnál.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .