Imanap a békéért

A Szentföld békéjéért tartottak könyörgő és engesztelő imanapot február 8-án Budapesten, a Hermina műemlék kápolnában. A délelőtti szentmisén felolvasták a jeruzsálemi latin pátriárka levelét, amelyben köszöntötte az imanap résztvevőit. Fouad Twal, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend lelkivezetője is hangsúlyozta, hogy ezekben a nehéz időkben különösen jelentős mindazok imája, akik hozzá hasonlóan arra kérik az Úr Jézust, „hogy legyen könyörületes saját szülőföldje iránt, és adja meg mindnyájuk (a Szentföld népei – a szerk.) számára a régóta várt békességet.”

Diós István pápai prelátus a Máltai és a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend tagjainak részvételével megtartott szentmisén kiemelte: a békéhez, a testvéri együttéléshez, a szabadsághoz elengedhetetlen, hogy a háború sújtotta földön a szembenálló felek tegyék le a fegyvert. De a legfontosabb az lenne, ha Saulhoz hasonlóan az emberek utat találnának Krisztushoz, aki békességet, az ő békéjét hozná el közéjük.

A szentmise után csendes szentségimádáson vehettek részt a hívek. Délután Legeza József parókus vezetésével, görög katolikus papok és kispapok részvételével az Istenszülőhöz imádkoztak a kápolna falai között. A szentföldi litánia, a közös szentségimádási óra, a jeruzsálemi zsolozsma után következett a konvent mise, amit Szerencsés Zsolt kanonok-esperes, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend tagja mutatott be.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .