Imahét a keresztények egységéért

– A keresztények egységéért imádkozva jussunk el Krisztus titkának felismeréséhez. Igazítsuk életünket egyénileg és közösségileg is az ő akaratához. Kérjük és fogadjuk be azt az üdvösséget, amelyet ő hoz a világnak – hangsúlyozta Erdő Péter.

Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) elnöke igehirdetésében úgy fogalmazott: a Krisztus-hívők közös küldetése tanúskodni az evangéliumról, az örömhírről.


Az Apostoli Hitvallást bevezető mondataiban Pataky Albert pünkösdi egyházelnök arra kérte a jelenlévőket, hogy csendes imádságban emlékezzenek az üldözést szenvedő keresztényekre.

A liturgiai szolgálatban részt vett Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, a MEÖT alelnöke. Jelen voltak a MEÖT tagegyházainak vezetői is.

A rendezvényen megjelent Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, és Hegyi László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Az idei ökumenikus imahét bibliai mottója János evangéliumából származik: „Jézus így szólt hozzá: »Adj innom!«” (Jn 4,7).

A 2015. esztendő imahetének anyagát a Brazil Keresztény Egyházak Nemzeti Tanácsa készítette el, a végső szöveget pedig az Egyházak Világtanácsa Hit- és Egyházszervezet Bizottsága és a Keresztény Egységet Előmozdító Pápai Tanács által felállított nemzetközi bizottság tagjai hozták létre.

Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket, és imádkoznak a keresztények egységéért.

Fotó: evangelikus.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .