Imádság magyar nyelven Esterházy János boldoggá avatásáért

Fotó: Merényi Zita

 

Istenünk, Irgalmas Atyánk! Fiad, Jézus megdicsőített téged abban az órában, amikor a kereszten felmagasztalták, amikor egészen a te kezedbe adta önmagát, majd kiárasztotta híveire a Szentlelket, és megnyitotta az irgalom és a kiengesztelődés forrását.
Hálát adunk neked hűséges szolgádért, Esterházy Jánosért, aki egész szívével követni akarta Krisztust a te akaratodra való ráhagyatkozásban és az emberek szolgálatában, tekintet nélkül származásukra. Példát adott az igaz­ság és a szeretet hirdetésében, megvalósításában, valamint abban, hogy vállalta élete keresztjeit és feláldozását az őt üldözőkért is.
Irgalmas Istenünk, dicsőítsd meg nevedet János szolgád boldoggá avatása által is, hogy az ő keresztény életpéldája, valamint szenvedése és halála megerősítse Közép-Európa nemzeteit a Te üdvözítő akaratod teljesítésében, Krisztus követésében és küldetésének folytatásában, vele egyesülve az Eucharisztiában és Szűz Mária, a Béke Királynője anyai oltalma alatt.
Istenünk, János szolgád közbenjárására kérünk, add meg nekünk a kegyelmet (…), áraszd ki Szentlelkedet, növeld a hitet, a reményt és a szeretetet a családokban, a keresztény közösségekben és a népek körében, különösen Közép-Európa nemzeteiben, hogy veled és benned egymással kiengesztelődve, a múlt sebeiből meggyógyulva bátran teljesítsük küldetésünket, a te irgalmas szereteted országát terjesztve, ami egyedül ad örök életet és boldogságot, Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .