Ima a XXI. század elején a keresztényekért

Az erőszak folytatódása, sőt felerősödése mélyen megérintette a magyar püspököt, ezért továbbra is kéri papjait és a hívőket, hogy az alábbi, általa írt imát mondják el az üldözött és vértanúságot szenvedett keresztényekért. Istenünk, értünk szenvedő szent Fiad így tanított minket: „Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazudozva minden rosszat rátok fognak. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben jutalmatok.” Kérünk, emlékezz meg keresztény testvéreinkről, akik Indiában vagy bárhol a világban nevedért üldözést szenvednek! Adj nekik erőt a megpróbáltatásokban, vigasztalást a szorongattatásban és békét hitük megvallásához! Kérünk, add meg üldözött testvéreinknek, hogy tanúságtételükben szilárdan kitartsanak, és folytonos békében élhessenek!

Istenünk, te azt is tudod mennyi megpróbáltatás éri nemzetünket: erkölcsi, szellemi és anyagi téren egyaránt. Kérünk, adj megtérést népünknek, erőt a nehézségek elviseléséhez, hűséget keresztény gyökereinkhez! Add, hogy békében és felebaráti szeretetben élhessünk egymással és a körülöttünk élő népekkel, Krisztus, a mi Urunk által! Ámen.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .