Igaz találkozások Lakitelken

 

Amíg a gyerekek különböző színes programokon vettek részt, addig a szülők és a szakemberek Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató előadásait hallgatták, melyekben a gyermeknevelés egyik legfontosabb kihívásáról volt szó: hogyan nevelhetünk jó döntésekre képes, önálló személyiséget a ránk bízottakból?

 

A résztvevők jóllétéről széles összefogással több mint negyven lelkes segítő gondoskodott. Idősek és fiatalok egyaránt kivették a részüket a szolgálatból. Főként a tiszakécskei és kecskeméti nyugdíjasklub, valamint különböző ifjúsági és családos közösségek tagjai serénykedtek gyermekkísérőként az uszodai programoknál, a terménybáb- és mécseskészítésnél, illetve a büfében.


 

A szép időnek köszönhetően a résztvevők a tágas kertben, a lajosmizsei Jászok együttes muzsikájának kíséretében fogyaszthatták el a népfőiskola munkatársai által főzött finom babgulyást és a kenyérlángost. A családi táncházhoz is a Jászok húzta a talpalávalót.

 

Jó alkalom volt ez a nap a feltöltődésre, az igazi találkozásokra. Egyházmegyei szintű családtalálkozó legközelebb jövő tavasszal lesz, majális keretében.

 

A szervezők azonban addig sem tétlenkednek, már az előttük álló egyházmegyei ifjúsági közösségi napra készülnek, mely november 16-án lesz Kecskeméten. Rá egy hétre pedig jegyesoktató módszertani képzést tartanak, melyre az egész országból várják a résztvevőket a Parázs központba.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .