Húsz éve a fesztiválok között

Ki a király? Idén a Sziget előadói közül az egyik legjobban várt együttes az LMFAO, akinek Party Rock Anthem című dala nyolc héten át vezette a Billboard nevű amerikai slágerlistát. A magyar fellépők közül kiemelkedik Ákos, aki egy egész estés, önálló koncerttel várja a rajongókat.

A Csík zenekar fennállásának legnagyobb szabású előadásával készül Szörényi Leventével, Bródy Jánossal, Presser Gáborral, Földes Lászlóval és Kovács Katival együtt – de természetesen az „elmaradhatatlan” Kiss Tibor, Lovasi András és Ferenczi György is színpadra lép.

Elmentek otthonról vagy elmentek otthonról? Sok a hazai látogató, de egyre többen jönnek külföldről is. 2010-ben összesen négyszázezren látogattak ki a fesztiválra, amely most már hivatalosan is Európa legjobb fesztiválja. A European Festival Awardson megelőzte például a dán Roskilde, a belga Rock Werchter vagy a német Hurricane fesztivált is. A koncerteken kívül más kulturális programok is várják a résztvevőket. A Hungarikum Falu tavalyi témája például a szüret volt, csuhébabával, rengeteg néptánccal, hajfonással, borral – mindennel, ami szüreti hangulatot teremt. Az Ability Park helyszínen a fogyatékkal élők hétköznapjait lehet megérezni – a kerekes székes akadálypálya vagy a jelbeszédtanulás által közelebb kerülhetünk az ő világukhoz. És ne feledjük: érdemes idén is felkeresni a Közös Pont Misszió sátrát, amelynek fiataljai azért települnek ki a hazai ifjúsági fesztiválokra, hogy az életről, a világról, az egyházról és az anyagon túli világról beszélgessenek azokkal, akik ezért betérnek hozzájuk.

…lábamat lógatom, jól érzem magam… A hiedelmekkel ellentétben a Sziget a kulturált kikapcsolódás, a zenehallgatás, a kulturális és társas élet színhelye is. A buli szó hallatán nem érdemes csupán a részegségre, drogos fiatalokra gondolnunk. Ahhoz, hogy valaki jól érezhesse magát a Szigeten, ezekre a „hangulatpótlókra” egyáltalán nincs szükség, hiszen a programok gondoskodnak a felüdülésről.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .