Humanitárius segítség

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat határ mentén működő szervezetei felkészülnek arra, hogy a válság elmélyülése esetén humanitárius segítséget nyújtsanak a rászorulóknak. A máltai szeretetszolgálat napi kapcsolatban áll a beregszászi és a lembergi máltai szervezetekkel, de a romániai Máramaros megyei karitatív szervezettekkel is egyeztetett a szükséges lépésekről.


A kárpátaljai civilszervezetek tájékoztatása szerint sokakat nehéz helyzetbe hozott a januári nyugdíjak és a közalkalmazotti bérek kifizetésének elmaradása. Ha az érintettek a februári járandóságukhoz sem jutnak hozzá, súlyos helyzet alakulhat ki, a szegénységet pedig a válság miatt meginduló infláció tovább mélyíti. Elsősorban az egyedül maradt idős emberek, a több gyermeket nevelő családok és a betegek szenvedhetnek komoly szükséget.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat cselekvési tervet készített arra az esetre, ha a következő időszakban tovább romlana a helyzet, hogy így a lehető legrövidebb időn belül segítséget tudjon nyújtani a legelesettebb embereknek. A karitatív szervezet adománygyűjtést hirdet, a felajánlásokat a 11784009-20200673 számú bankszámlán fogadja.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .