Honlap a külföldön élő magyar katolikusoknak

Ahogyan a szerkesztők megfogalmazták, a honlap azért készült, hogy a külföldön élő és hitüket gyakorolni kívánó magyar ajkú katolikusoknak segítséget nyújtson az eligazodásban, megtalálják a világon működő hatvanhét magyar katolikus misszió, egyházközség, illetve a százkilencvenhárom misézőhely egyikét, és bekapcsolódhassanak a külföldön élő magyar katolikusok vérkeringésébe.

A weboldal jelenleg csak a nyugat-európai, de később az egész világ magyar katolikusainak misszióit, misézőhelyeit hozzáférhetővé teszi.


– A honlap gondolata már régebben felvetődött a külföldön szolgálatot teljesítő magyar papok fejében – fogalmazta meg Tempfli Imre, a stuttgarti Szent Gellért egyházközség plébánosa. – A megvalósítására azonban csak tavaly érlelődött meg az idő. A legutóbbi európai magyar papi konferencia alkalmával ugyanis, amikor többek között arról esett szó, hány ezer magyar hagyta el szülőföldjét s vágott neki az idegennek, sokszor anélkül, hogy tudta volna, hova megy, kiket talál ott, elhatároztuk, hogy a kivándorlók segítségére sietünk az interneten keresztül is.

A papi szolgálathoz, így a külföldi magyar lelkipásztori szolgálathoz is elsősorban a szentmisék megünneplése, a szentségek kiszolgáltatása, a közösségápolás és a szeretetszolgálat irányítása tartozik – mutatott rá Tempfli Imre. – De külföldön szolgálatot teljesítő papként lelkipásztori feladatunk a széles körű kulturális tevékenység megszervezése, az újabban kivándorlók számára a lakáskeresés, munkaközvetítés, jogi tanácsadás, tolmácsolás – ha úgy tetszik a támogatás a gyökérverésben… A honlap ebben információkkal és kapcsolatteremtéssel segíthet. Az érdeklődő egy oldalon megtalálhat mindent, amire szüksége van. Reméljük, hogy minél több külföldre települt honfitársunknak segíthetünk vele.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .