Hittel a világért

Még a szíriai támadás híre előtt Ferenc pápa felkérte a fatimai kegyhely vezetőit, hogy októberre, Mária hónapjának egyik hétvégéjére hozzák Rómába a kegyszobrot, hogy mint elődje, Boldog II. János Pál pápa, ő is felajánlhassa Máriának a világot a szobor előtt. Október 12-én este és 13-án délelőtt tartották a Mária- napokat a Vatikánban, s az események végén Ferenc pápa Szűz Mária oltalmába ajánlotta az emberiséget.

A két nap során százezres tömeg töltötte meg a bazilika előtti teret és a hozzávezető utakat, hogy a súlyos gondokkal küzdő világ felajánlásában imájával maga is részt vegyen. Ferenc pápa szombat esti katekézisében kiemelte, hogy Mária, a hit asszonya mindig Jézushoz vezet bennünket. Mint mondta, ő feloldja a bűn csomóját, Jézusnak testet adott, s mint égi édesanyánk a hit zarándokútján előttünk jár.


A vasárnapi szentmisét követően került sor a kegyszobor előtti felajánlásra. Ferenc pápa kiemelte: Máriában ünnepeljük Isten hatalmas művét, aki soha nem fárad bele, hogy irgalmában lehajoljon a gonosz és a bűn által megsebzett emberiséghez. Máriát arra kérte, táplálja a világban a reményt, ébresszen bennünk mások iránt szeretetet, ezzel is jobbá téve mindannyiunkat.

Szíria egyelőre megszabadult a háború fenyegetésétől. Lehet ezt a politika sikerének, de az ima erejének is tulajdonítani. Egy biztos: Máriában olyan égi pártfogót kaptunk, aki emberként megismerhette a szenvedést éppúgy, mint a boldogságot. Az ima ereje pedig csodákra képes…

Fotó: Bókay László

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .