Hittanverseny a Szent Pál-évben

Az egyházmegyében régi hagyomány, hogy a világegyház vagy a püspökség aktualitásaival kapcsolatos témákban hittanversenyt hirdetnek.A diákok három korosztályban – 5-6. osztályosok, 7-8. osztályosok, illetve középiskolások – egyéni és csapatversenyben vettek részt a versenyen.
Az idei tanévben a hittanverseny fő témái Szent Pál apostol élete, tevékenysége, levelei, missziós útjai voltak. Emellett a misszióról, evangelizációról, valamint a beavató szentségekről is szerepeltek kérdések.

Az egyházmegyei döntőre az esperesi kerületekben legjobban szereplő csapatok és egyéni versenyzők jutottak. A hittanverseny összeállítói Szent Pál életének megismerésével kapcsolatban a sokoldalúságra törekedtek. Az életrajzi adatok mellett a térképek, a bibliai helyszínek, a levelek címzettjeinek ismerete, a páli levelekből vett részletek és idézetek értelmezése, valamint Pál apostol néhány híres munkatársának bemutatása is szerepelt. Mindez a korosztálynak megfelelő szinten. A hittanverseny döntő eredményhirdetésén Veres András megyés püspök bátorította a hittanosokat, hogy hitünkkel kapcsolatban is törekedjenek arra, hogy mélyebb, alaposabb ismereteket szerezzenek. Majd átadta a hittanverseny idei győzteseinek az ajándékokat és az okleveleket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..