Hitre és tudásra készítenek fel

Ehhez hasonló hely, a gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal büszkélkedő Duna-parti város Vác is, ahol 2004 óta működik az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Az intézmény, a város közel ezeréves történetének legelső és egyetlen, helyi székhellyel működő felsőfokú oktatási intézménye. A vértanú püspök nevét viselő, egyházi jellegű főiskola nevelési elvei nagyon közel állnak a főpap szellemiségéhez. A katolikus és – amennyiben tiszteletben tartják katolikus jellegét – más vallású, illetve nem hívő hallgatók számára is nyitott intézményben az elkötelezett tanári kar magas szintű, gyakorlatorientált, a legfrissebb tudományos eredményeket felhasználó oktatásban részesíti a mintegy háromezer diákot. Az emberségre, a közösségi és családi életre nevelő légkör nagyban hozzájárul mindnyájuk személyiségének harmonikus fejlődéséhez. A kereszténységen alapuló hagyományos magyar és kisebbségi kultúra ápolását, a magyar és a kisebbségi nyelvek megmaradását segítik elő a német nemzetiségből kikerülő, valamint a romológiai ismeretekkel rendelkező pedagógusok képzésével is. Az intézmény egyik vonzereje a drámapedagógia- oktatás, amely során kreatív, játékos, alkotó szellemű tanárokat készítenek fel a gyakorlati munkára.

A világi és hitéleti szakokon, nappali és levelező tagozaton, alap- és felsőfokú képzésben részesülhetnek azok a jelentkezők, akik államilag finanszírozott vagy költségtérítéses formában szerzik meg diplomájukat. A főiskola egyúttal nemzetközi nyelvvizsgaközpont angol, német nyelvből és nemzetközileg elismert diplomát adó számítástechnikai vizsgaközpont (ECDL) is. A hallgatóknak alapesetben angol, német, olasz, orosz, francia, lovári és beás nyelv tanulására van lehetőségük. Ezenfelül mód van több klasszikus és egzotikusnak számító nyelv elsajátítására is, mint a latin, ógörög (e kettő hittudományi szakon kötelező), héber és arab. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a 2009/2010. tanévre, váci székhellyel pótfelvételit hirdet több szakra. Bővebb információt a pótfelvétellel kapcsolatban a szakokról és a képzésről az iskola honlapján (www.avkf.hu) találnak az érdeklődők.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .