Hírvilág

Legújabb Minha Bencao (Áldásom) című CD-je már több mint 1,3 millió példányban fogyott el. A Veja című magazin szerint a brazil popzene vezető énekesei Rossi népszerűségének tizedét érik el. A negyvenéves Sao Pauló-i pap egyházi szociális célra fordítja bevételeit.
Már a kilencvenes években tapasztalta, hogy a szekták népszerű dalokkal érnek el eredményeket. Több szektának saját lemezgyára van.
Rossi a karizmatikus mozgalomból jön, és dalain kívül vallásos tárgyú filmeket és tévésorozatokat is támogat. Brazilok milliói hallgatják napi rádióműsorait, és egy magántelevízión keresztül kapcsolódnak be vasárnapi szentmiséibe. (KAP)

Bíboros a YouTube-on

A milánói érsek, Dionigi Tettamanzi bíboros nagyböjtben a világháló YouTube nevű videomegosztó portálján megjelentetett filmen keresztül ad választ fiatalok hitbeli kérdéseire.
A Corriere della Sera napilap adta hírül, hogy az egyházi körökben is egyre ismertebbé váló videomegosztó portálra nagyböjt minden péntekjén felkerül egy videofilm, amelyben Tettamanzi bíboros a hozzá e-mailen érkezett kérdésekre válaszol.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .