Hírek röviden

A pápa foglalkozik az IOR-ral

A L’Osservatore Romano július 12-i száma közli, hogy Ferenc pápa július 10-én a Szent Márta-házban tárgyalt annak a bizottságnak a képviselőivel, amelyet június végén azzal a céllal hozott létre, hogy közvetlenül tájékoztassák a vatikáni bank (IOR) működéséről. A pápa munkájuk folytatására bátorította a testület tagjait. (KAP)


Tengerbe fulladt metropolita

Kirill várnai ortodox metropolita holttestére bukkantak július 10-én Bulgáriában, a Fekete-tenger partján. Az ötvenkilenc éves, korábban a kommunista politikai rendőrséggel folytatott együttműködéssel meggyanúsított metropolita halálának pontos okát boncolás fogja megállapítani. (KAP)

Scarano fogságban marad

A korrupció és pénzmosás gyanújában álló Nunzio Scarano prelátus, a vatikáni jószágkormányzóság (APSA) számvizsgálója, akit június 28-án vett őrizetbe az olasz ügyészség, továbbra is a Regina Coeli-börtönben van előzetesben, s nem került házi őrizetbe, ahogyan kérelmezte. Az olasz vizsgálóbíró folytatja kihallgatását. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .