Hírek

Egyházmegyei látónap Balinkán

Tanúságtétel a családban és a családdal címmel tart találkozót a Székesfehérvári egyházmegye Balinkán szeptember 4-én. A papság és a világi hívek együttműködését szolgáló látónap keretében Spányi Antal megyés püspök mutat be szentmisét 11 órakor.

Keresztény édesanyák találkozója

A Keresztény Édesanyák Szent Mónika közösségeinek országos találkozóját idén Mátraverebély-Szentkúton tartották meg. Az augusztus 28-i alkalmon Majnek Antal munkácsi megyés püspök mutatott be szentmisét.

(kp)

 

A voronyezsi metropolita Szombathelyen

Szergij voronyezsi metropolita és kísérete tette tiszteletét az múlt héten a Szombathelyi egyházmegyében. A küldöttség ellátogatott a zalaegerszegi katonai temetőbe, ahol emlékkeresztet emeltek a II. világháborúban elhunyt 709 szovjet katona sírja mellett. Az orosz delegációt augusztus 23-án Veres András megyés püspök fogadta, majd bemutatta nekik a püspöki palotát, ahol a harminchat tagú voronyezsi Szent Miklós női kórus énekelt.

(MK)

Megújult a máriapócsi bazilika

Befejeződött a máriapócsi bazilika felújítása. Szeptember 11-én, a 10 órakor kezdődő szent liturgiával ünneplik a nemzeti kegyhely újramegáldását. A szentbeszédet Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek mondja. A szertartáson Cyril Vasil érsek, a Keleti Kongregáció titkára, Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-budapesti főegyházmegye érseke, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia püspökei, számos határon túli püspök és közjogi méltóságok vesznek részt. A máriapócsi kegytemplomban és környékén 2009-ben megkezdett munkálatok révén, Nyírbátor és Máriapócs összefogásának köszönhetően jelentős vallási turisztikai központ jött létre.

FÁ  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .