Hírek

Szentmise és Szent Jobb-körmenet első szent királyunk ünnepén

Erdő Péter bíboros és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai mutatják be a hagyományos Szent István-napi ünnepi szentmisét a budapesti bazilika előtti téren augusztus 20-án, 17 órakor. A szertartáson jelen lesz Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka.

Magis 2010

A fenti címmel nemzetközi ifjúsági tábort szerveztek a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban. Az öt éve alakult magyar Magis-csoport az előző évek nemzetközi tapasztalatai alapján (Németország, 2005; Ausztrália, 2008; Kenya, 2009) alakította ki a programot. A tábor célja az, hogy a Nagy-Britanniából, Írországból, Németországból, Csehországból, Szlovákiából és Afrikából érkező résztvevők jobban megismerjék egymás kultúráját, Miskolc és Magyarország nevezetességeit, és hogy szolgálatukon keresztül megtapasztalják Isten jelenlétét. Az együtt eltöltött két hét központi témája a hétköznapokban megélt hit és egy speciálisan magyar misszió, a cigánypasztoráció. A fiatalok július végétől augusztus 8-ig négy különböző területen kapcsolódnak be a helyi közösségek hétköznapjaiba, munkájába: Miskolcon, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat válsághelyzetben lévő családok számára fenntartott átmeneti otthonában; Csobánkán, sérült fiatalok otthonában; Körömben, Kuklay Antalnál, az általa végzett cigánypasztorációban segédkezve, valamint Bükkszentkereszten, egy meditációs csoport tagjaiként. A tábor végén ellátogatnak a recski táborba Kuklay atya vezetésével.

Szent Flórián-szoborra gyűjtenek

A hősi halott tűzoltók emlékét őrző szobor felállítását tervezik Szolnokon. Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotása egy körülbelül hat méter magas díszkút lesz, amelynek tetején a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián áll majd. A szobrot a három tűzoltó halálával végződő műegyetemi tűzeset ötéves évfordulóján, a Tisza-parti Verseghy parkban lepleznék le. Az emlékhely létrehozásához harmincmillió forint szükséges.  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .