HÍREK

Vasárnap 9 és 11 órakor mutatnak be szentmisét. Az utóbbi, ünnepi szertartást Juliusz Janusz c. érsek, apostoli nuncius celebrálja, majd ő vezeti a körmenetet is. A búcsúnap 14 órakor litániával zárul. Pünkösdhétfőn az ünnepi mise ugyancsak 11 órakor kezdődik. A Mátraverebély-Szentkútra való utazás megkönnyítése érdekében a Volánbusz pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn különjáratot szervez a nemzeti kegyhelyre. A járat Budapestről, fél 8-kor indul a Stadion buszpályaudvarról és 16.30-kor indul vissza Szentkútról. A menettérti jegy – amely a Volánbusz pénztárainál váltható meg – 1990 forintba kerül. (Telefonon, e-mailen vagy faxon történt megrendelés esetén nagyobb létszámú csoportoknak kiviszik a jegyeket.)

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

A Biblia évében a tavaszi és az őszi nagymarosi találkozó is a Szentírást helyezi a középpontba. A tavaszi találkozóra május 24-én kerül sor. Délelőtt Jelenits István piarista szerzetes tart előadást a plébániakertben, majd a fiatalok különböző fakultációkon vehetnek részt. A délutáni szentmisét Székely János esztergom- budapesti segédpüspök mutatja be. A fő program mellett a 14 év alattiak számára rendezik meg a Gyerekmarost. A nagymarosi levél a találkozó honlapján (www.nagymarosi- talalkozo.hu) olvasható. (Magyar Kurír)

Egyházmegye családi majálisa Sopronban

A győri egyházmegye immáron második alkalommal, ezúttal Sopron város főterére hívja és várja az érdeklődő családokat, fiatalokat családi majálisára, május 12-én, pünkösdhétfőn. Az egyházmegye intézményeinek bemutatkozása mellett ezúttal is színes, változatos programok lesznek a színpadon, ahol fellépnek többek között a Szent Orsolya Általános Iskola és Gimnázium tanulói és tanárai, Szent István plébánia fiataljai és még sokan mások… Lesz gyermekműsor Levente Péterrel, a napot pedig Crystal-koncert zárja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..