Hírek

A Mátyás-templom felújítása

A budavári Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templom külső felújítása már az idén elkészülhet, noha a munkálatok során számos nehézséggel szembesült a plébánia. A templomot az állam újíttatja fel. A kivitelező és a plébánia között nincsenek nagy konfliktusok. Hamarosan a belső felújítással folytatódnak a munkálatok.

Festum Varadinum 2010 – Nagyváradon

A nagyváradi egyházmegye húsvét ötödik vasárnapján tartotta Szent László királynak, alapítójának és fővédőszentjének ünnepét. E jeles ünnep köré szerveződik immár 18 éve a Varadinum-ünnepségsorozat, melyre idén április 25. és május 2. között került sor.

Bábel Balázs a hit és az értelem kölcsönhatásairól

Hit és értelem kapcsolatáról tartott előadást a közelmúltban Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek Veszprémben, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi szervezete és az Érseki Hittudományi Főiskola vendégeként.

XXI. komáromi imanap

Jó Pásztor vasárnapján, április 25-én rendezték meg Révkomáromban több ezer hívő részvételével a felvidéki magyar katolikusok imatalálkozóját, a Komáromi Imanapot a Pázmáneum Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a komáromi plébánia szervezésében. Orosch János püspök, a nagyszombati főegyházmegye magyar híveinek helynöke imára buzdította a híveket, hogy mindig biztosítva legyen a felvidéki magyar katolikusok számára az anyanyelvi főpásztori szolgálat és gondoskodás. Elismeréssel szólt az imanapok elindítója, Lénár Károly papi életútjáról és munkásságáról. Idén Magyarországról a komáromi és a tatai esperesi kerület papsága és hívei is elzarándokoltak Komáromba. A találkozón részt vett Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke is. A pozsonyi magyar nagykövetséget Bozsaky Katalin rendkívüli követ képviselte az imanapon.

Ferences jubileum Egerben

Pax et bonum – Állítsd helyre házamat! címmel emlékkiállítás-megnyitót és emlékkonferenciát tartottak április 28-án az egri Dobó téri minorita templomban. Az esemény fővédnöke Ternyák Csaba egri érsek és Magyar Gergely ferences tartományfőnök volt.

Teológiai nap Császáron

A győri egyházmegye mártír papjának, az 1919-ben a kommunisták által meggyilkolt Wohlmuth Ferenc plébánosnak egykori működési helyén, a Komárom megyei Császár községben tartottak teológiai napot április 25-én, a papság évének programsorozata keretében.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .