Hírek

Élő rózsafüzér Budapestért

Ebben az esztendőben is lesz Élő rózsafüzér zarándoklat Budapestért Budapest körül. Május 29-én szombaton, a kora reggeli órákban, a főváros kilenc pontjáról indulnak az imádkozó csoportok. Részletes információ található a www.elorozsafuzer.hu oldalon.

Szlovákiai magyar bibliaversenyek

Április 13-án és 14-én zajlottak az idei tanév szlovákiai magyar bibliaversenyei, alap- és középiskolás kategóriában. A versenyek védnöke Orosch János püspök volt.

Papi találkozó Kanadában

Április 13-án tartotta szokásos tavaszi összejövetelét a Kanadai Magyar Papi Egység (KMPE), amelyre az ország különböző pontjairól érkeztek lelkipásztorok.

Koloss István búcsúztatása

Az április 11-én elhunyt Koloss István orgonaművész, zeneszerző, tanár búcsúztatása április 29-én, csütörtök délelőtt 11 órakor lesz a budapesti Szent István-bazilikában. Az engesztelő szentmisét és beszentelési szertartást Beer Miklós püspök, az OMCE elnöke végzi. Ezt követően 14.15-kor a Farkasréti temető ravatalozójától kísérik utolsó útján nyugvóhelyre. Az elhunytat a Szent István-bazilika hívő közössége és az Országos Magyar Cecília Egyesület saját halottjának tekinti.

Búzaszentelő püspöki szentmise Pátyon

Május 2-án, 10.30-kor búzaszentelő szentmisét mutat be az épülő pátyi templom falai között Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári püspök, aki az új templom alapkövét június 17-én elhelyezte. (Magyar Kurir)

Elhunyt Ádám János jezsuita

Ádám János jezsuita szerzetesi hivatásának 65., papságának 50. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után, április 15-én, 83. születésnapján meghalt. A gyászmise Miskolcon, az Avas-déli jezsuita templomban volt, április 23-án, utána a templomban helyezték el hamvait. (Magyar Kurir)

Templomrongálás Győrben

Április 13-ára virradóra ismeretlenek anarchista feliratokat, egyházgyalázó szavakat és horogkeresztet festettek a győri bazilika oldalbejáratára. A szentmisére érkező híveket mélyen megdöbbentette a felirat. Bakács László, a győri városháza médiareferense közölte: a tett miatti felháborodása és az egyházzal való szolidaritása jeleként az önkormányzat magára vállalja a felirat gyors eltüntetését. (Magyar Kurir)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .