Hírek

Diakónusszentelés a ferenceseknél

Székely János püspök két ferences szerzetest szentel diakónussá január 23-án, 11 órakor az esztergomi ferences templomban. A szentelendő Zarándy Kleofás a rend esztergomi gimnáziumának magyartanára és kollégiumi prefektus; Posztós Erik pedig még a Sapientia Szerzetesi Hittudmányi Főiskolai hallgatója. A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartománynak jelenleg száztizenöt tagja van, tizennégy rendházban élnek, és a hozzájuk kapcsolódó templomokban, iskolákban, szociális és karitatív intézményekben tevékenykednek.

Somogyi Megyenap – Egyháziakat is kitüntettek

Idén immár ötszáztizenkét esztendeje, hogy II. Ulászló címerhasználati jogot adományozott Somogynak – a magyar megyék közül elsőként. Az erre emlékező megyenapot január 6-án tartották Igalon. Somogy Polgáraiért díjat kapott a kaposvári egyházmegye karitászszervezete, amely tizennyolc csoporttal működik a megyében, s amelynek tagjai jelen vannak a megye városaiban, a kistelepüléseken, a kórházakban és idősotthonokban. Az elismerést a szervezet vezetője, Jáki Zoltánné vette át. Szintén kitüntetésben részesült Varga Róbert, a Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, a kaposvári Szent Imre-plébánia világi elnöke, a közművelődésben végzett több mint négy évtizedes munkájáért.

Francia delegáció látogatott a szombathelyi püspöki palotába

A Martineum Felnőttképző Akadémia meghívására tett látogatást Szombathelyen, Szent Márton szülővárosában a Sub signo Martini franciaországi papi közösség moderátora, Abbé Jean-Marie J. Le Gall prelátus és asszisztense, Bruno Attuyt, valamint egy szeminarista, a magyarul is beszélő David Gilbert.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .