Hírek

Igen – adta meg a választ. Az időnek volt egy kezdete: az Atya nekünk ajándékozta egyszülött Fiát, azért, hogy fogadott fiak lehessünk (utalva ezzel Jézus Krisztus születése és az időszámítás kezdete közötti kapcsolatra). Ezzel különleges méltóságra emelte Isten az embert. Ugyanakkor tudtunk-e olyan társadalmat építeni, amely minden ember méltóságát figyelembe veszi? – tette fel a költői kérdést a főpásztor. Az ember méltóságát veszítjük el, ha az idő kezdetét tagadjuk. Tudnunk kell rácsodálkozni önmagunkra, mert minden ember egy csoda. Az évek egymásutánja követ-e valamilyen célt? – folytatta az érsek. Olyan nagyot kell remélnünk, mint amilyen az ember méltósága. A II. vatikáni zsinat Gaudium et spes dokumentuma is megfogalmazza, hogy az ember több, mint a világnak egy kis anyagi részecskéje. Az ember vágyaiban túllép a világegyetemen. Vár rá a reménység boldog beteljesedése. A jövő felvirágzása a mi felelősségvállalásunktól függ. Figyeljünk egymásra, ne legyenek nélkülözők köztünk! Képes építeni jövőjét ez az ország, mert vannak még reményt hordozó emberek – hangsúlyozta Ternyák Csaba érsek.

Szarvas István

Jubiláló házaspárok köszöntése Tiszafüreden

Hetedik alkalommal rendezte meg a tiszafüredi egyházközség és a KÉSZ helyi csoportja Szent Család vasárnapján a jubiláló házaspárok köszöntését. Idén tizennégy pár állt az oltár elé, hogy megújítsa házassági esküjét. Az ünnepséget pohárköszöntő zárta a plébánia közösségi termében. Másnap egyházmegyei szentségimádási nap volt Tiszafüreden, a szentmisét Jéger Károly apát, kanonok celebrálta.

Szarvas István

Templombetörések Vas megyében

A közelmúltban sorozatban törték fel a Vas megyei templomokat. A rendőrség nem zárja ki, hogy összefüggés van az esetek között. Szombathelyen a szalézi templomba törtek be, ahol a perselyeket fosztották ki, majd Nardán is hívatlan látogató járt. Néhány nap alatt négy Vas megyei templomba törtek be. Három eset mutathat összefüggéseket, egy viszont kilóg a sorból. „Itt, a nardai templomban csak rongálási kárt okozott a betörő, mint ahogy néhány nappal korábban Vasszécsenyben is csak némi aprópénz volt a zsákmány. Csempeszkopácsról viszont a templomból egy több millió forintot érő Dorffmeister-olajfestményt vittek el, itt nem zárható ki az sem, hogy esetleg megrendelésre történt a betörés” – mondta el Gábriel Gábor rendőr őrnagy.

(MTI)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .