Hírek

Imavirrasztás Pécsett

November 30-án Pécsett a Piusz-templomban imavirrasztást tartottak – a Szent Egyed közösség szervezésében – a pécsi egyetemen történt gyilkosság áldozatáért és sebesültjeiért.

Diákonusszentelés a kaposvári egyházmegyében

Balás Béla püspök december 5-én a nagykanizsai Jézus Szíve-plébániatemplomban 11 órakor Bogár Gáspárt diakónussá, Rónai Józsefet pedig állandó diakónussá szenteli.

Székesfehérvári események

November 25-én, a székesfehérvári bazilika felszentelésének évfordulóján Spányi Antal püspök mutatott be szentmisét Takács Nándor nyugalmazott püspökkel és az egyházmegye jelen lévő papjaival együtt. A szentmise keretében adták át az újonnan végzett harminchárom világi lelkipásztori munkatársnak a püspöki megbízóleveleket. November 28-án megnyitotta kapuit a püspöki palota Székesfehérvárott. Az adventi udvar idén is számos rendezvénnyel, jótékonysági és kézműves vásárral, adventi műsorokkal várja a betérőket a palota kertjébe minden hétvégén, advent utolsó hetében pedig mindennap. Szombaton délután 4 órai kezdettel közös adventi gyertyagyújtást tartanak Spányi Antal püspök és Ugrits Tamás irodaigazgató részvételével.

Zebegényi betlehem

Zebegény első temploma a Kálvária-hegy alján lévő sziklakápolna volt. Szinte kínálta magát a lehetőség, hogy itt állítsák fel advent időszakában a betlehemet. Idén negyedik alkalommal rendezték be a sziklakápolnát advent első szombatján, kicsik és nagyok örömére. A Kapás László plébános által összeállított műsort a ministránsok adták elő. Ezt követte a közös éneklés, majd a falu központjában, a főtéren kezdetét vette az „adventi sokadalom”, ahol közösen meggyújtották az első adventi gyertyát. J. H. Á.

A Rajkó zenekar a gazdagréti templomban

A gazdagréti Szent Angyalok templomában december 12-én 18 órakor a Rajkó Zenekar Lipp László, a nemrégiben elhunyt szervező lelkész emlékére ad hangversenyt. Az önkéntes adományokat László atya szándéka szerint a templom építésére ajánlják fel.

Emléktábla-avatás

Melocco János, az Új Ember egykori munkatársa tiszteletére avatnak emléktáblát a ferencesek pesti templomának Kossuth Lajos utcai oldalán december 10-én 17 órakor.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .