Hírek

Konferencia az új enciklikáról

Az emberi fejlődés távlatai címmel tudományos konferencia lesz XVI. Benedek pápa Caritas in veritate kezdetű enciklikájáról október 14-én a Központi Papnevelő Intézet (Budapest V. Papnövelde u. 7.) dísztermében.

Lelkipásztori látogatás Hoillandiában

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok püspöke október 3. és 5. között lelkipásztori látogatást tett Hollandiában. Ennek során a hágai Onbevlekt Hart van Maria-templomban mutatott be szentmisét a helyi magyar közösségnek október 4-én.

Magyar házaspár a Család Pápai Tanácsában

A Szentatya szeptember 30-án új tagokat és konzultorokat nevezett ki a vatikáni dikasztériumba. Az elnöki bizottság tagjai között szerepelnek a következő bíborosok: Dionigi Tettamanzi milánói érsek, Keith O’Brien, Saint Andrews és Edinburgh főpásztora, Sean Patrick O’Malley bostoni, Odilo Pedro Scherer Sao Pauló-i érsek, valamint Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka. A dikasztérium házaspár tagjai közé mások mellett a pápa kinevezte Gergely Attilát és Júliát.

25 éves a Házas Hétvége

A magyarországi Házas Hétvége lelkiségi mozgalom 25 éves jubileumát ünnepli október 17-én, szombaton Esztergomban. Az egész napos ünnepi rendezvényen várhatóan ezernél több résztvevő lesz jelen Magyarország egész területéről, valamint Felvidékről, Erdélyből, Partiumból, Vajdaságból és Kárpátaljáról. Jelen lesznek az európai Házas Hétvége tagországainak nemzeti képviselői is.

Nemzetközi konferencia a szociális szerepvállalásról

A gyulafehérvári főegyházmegye millenniumi évének egyik záróakkordjaként nemzetközi konferenciát szervezett a gyulafehérvári karitász és a gyulafehérvári érsekség szeptember végén a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban, A katolikus egyház szociális szerepvállalása az ezeréves gyulafehérvári főegyházmegyében címmel.

A Rajkó zenekár a pápánál

Magyarország legrégebben alapított cigányzenekara, a Rajkó Zenekar – a magyar cigányzenekarok közül elsőként – november 4-én az általános kihallgatás keretében fellép a Vatikánban XVI. Benedek pápa jelenlétében és tiszteletére.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .