Hírek

Az együttműködés célja, hogy elősegítse és szolgálja az egyéni és közösségi zarándoklást. A szervezetek főként a zarándoklás eszmei-lelki tartalmának elmélyítésében igyekeznek tanulni egymástól. Az együttműködés kiterjed az információcserére, közös zarándokkiadványok szerkesztésére, egymás segítésére a zarándokutak építésében és szervezésében, továbbá egy közös információs szolgálat (Zarándok Pont) kialakítására a Párbeszéd Házában.

Vértesaljai László SJ

Szentkút is Máriás Hálóban

Az Európai Mária-kegyhelyek Konferenciája (Máriás Háló), szeptember 19. és 21. között Rómában tartotta közgyűlését. A szervezet munkájában az alapítók szándéka szerint eddig országonként egy kegyhely vehetett részt, tőlünk a görögkatolikus Máriapócs. A mostani ünnepre azonban meghívták az Európán kívüli nagy búcsújáró helyek igazgatói mellett Mátraverebély- Szenkút képviselőit is. Nemzeti kegyhelyünket a Máriás Háló teljes jogú tagjává választották.

SzCS

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..