Hírek

Az idei nagymarosi levél egy hasonlatot ír le: „A táncban megtanulunk ráhagyatkozni párunk mozdulataira, miközben együtt lendülünk a zene ritmusával, figyeljük önmagunk rezdüléseit is, és együtt figyelünk haladásunk irányára. Éppen ilyen az Istennel való kapcsolatunk is: épp erről szól önmagunk evangelizációja. Ahogy egyre többet és többet táncolunk együtt, megtanulom értelmezni

Isten szelíden vezető mozdulatait. Felismerem Jézus rajtam pihenő gyengéd tekintetét. Megtanulok ráhagyatkozni Isten szavára és szándékára, akinek kezében nem rongybaba módjára ringatózom, mert mozdulataink formái, haladásunk iránya kettőnk között, Isten szelíd vezetése és a saját akaratom egységében teljesedik ki.” Az önmagunk evangelizációjára sarkalló üzenet a felkészülés harmadik hetére azt ajánlja a fiataloknak: keressenek a Szentírásban olyan részeket, amelyek megerősítenek abban, hogy ráhagytakozhatunk Isten vezetésére, majd közösségükben beszéljék meg ezzel kapcsolatos tapasztalataikat.

Bogner Mária Margit boldoggáavatásáért

A vizitációs nővér halálának évfordulója alkalmából és boldoggá avatásáért május 13-án, 17 órától szentmisét mutat be Spányi Antal megyés püspök az érd-óvárosi Szent Mihály-templomban (Szent Mihály tér 1.).

Az apostoli nuncius az egyetemi lelkészségen>

Múlt vasárnap Alberto Bottari de Castello érsek tett látogatást a budapesti egyetemi lelkészségen, ahol tizenegy fiatalnak kiszolgáltatta a bérmálás szentségét. A magyarországi apostoli nuncius közvetlen hangú beszédében röviden elmesélte papi élete történetét. Kisgyermekként misszionárius akart lenni. Negyven évet kellett várnia, amíg ez megvalósult, és az afrikai Kamerunba került. A pápa követeként többek közt Japánban szolgált, onnan került Magyarországra. Beszédében a Szentlélek ajándékait állította az ünneplők elé, és arra buzdította a bérmálkozókat, hogy találják meg hivatásukat. (MK)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .